About Me

My photo
special days, simple days, sad moments and happy ways, where everything changes with time, friendship always stays~!

Tuesday, January 11, 2011

jangan tau kutuk jek~!

salam readers~!

hari ini hari selasa, tanggal 11 januari 2011 yang merupakan hari cuti bagi negeri johor tanah tumpah darahku.cuti apakah itu? jenguk2 lah kalendar tahun masihi Malaysia ye.., bule lah sekali lagi aku meluangkan masa untuk mencoret sikit2 di blog kesayanganku ini,,

cerita hari ini bukanlah berkaitan dgn cuti negeri johor ya, tapi tentang isu yang hangat diperkatakan mengenai anugerah juara lagu yang ke 25 baru2 ini,,, aku mengaku yang aku pon tgk jgk rancangan anugerah berprestij itu,,, yang dianjurkan oleh pihak tv3 setiap tahun.

aku mulakan bebelan aku kt post kali ini dengan lirik lagu yang telah dinobatkan sebagai juara lagu ke 25 iaitu tolong ingatkan aku...

Jangan disusun kata-kata penamat
Jangan disebut baris ayat keramat
Biar lenyap diserap sunyi
Biar senyap yang tak menyepi

Tolong ingatkan aku
Kisah kau tersedar
Dengan saku penyeluk masa

Mari patahkan papan markah lama
Mari padamkan buku tiga lima
Biar luka sembuh sendiri
Biar lupa dimakan hari


Tolong ingatkan aku
Kisah kau tersedar
Dengan saku penyeluk masa
Kau dampingi aku
Setiap detik jantungku berdetak
Setiap nota jiwaku berlagu-lagu

Bila marah merasuk minda
Kecewa menyelubungi jiwa
Aku lupa

Tolong ingatkan aku
Kisah ku tersedar
Dengan kasih memeluk rasa
Ku teringatkanmu
Setiap detik jantungku berdetak
Setiap nota jiwaku berlagu-lagu

Tolong ingatkan aku kisah kita
Tolong ingatkan aku
Kisah ku tersedar
Dengan kasih memeluk rasa

Tolong ingatkan aku
Kisah kita

sumber : http://www.liriklagumuzik.co.cc

isunya disini, kenapa ramai orang tidak berpuas hati dengan kemenangan cik ana raffali kita ni? pada aku la, best jek lagu tu. cuba y'all teliti bait2 lirik tersebut?
ade ke kesumbangan di mana2?? standard la lagu masa kini,,, pengutuk2 ni kn, mcm dorg tu arif sangat tentang muzik..

lagu hanyut pulak...

Harus bagaimana lagi
Dan terus begini
Dengarkan aku
Lihat ke mataku

Cukup sudah kau menghukum
Salahku tetap salahku
Benarkan ku berbicara
Agar bisa pulih semua

Namun harus sampai bila
Kau kan diam seribu bahasa

Korus
Maafkanlah ku tak bisa hidup tanpa kamu
Fahamilah ku tak mampu terus tanpa kamu
Bagaimana ku nanti
Bila tiada mengganti
Yang ku ada hanya kamu saja

Saat mata terpejam
Hanya kau ku terbayang
Menghapus semua segala rasa di jiwaku
Lirik hanyut- Faizal tahir @http//liriksemualagu.blogspot.com
Saat mata terbuka
Kamulah yang pertama
Tak mampu aku
Bayangkan
Hidup tanpa dirimu

Repeat Chorus

Aku memang bersalah
Selalu saja mengabaikan mu
Dan tapi dah ku sedari
Segala perit kau lalui
Ku terlupa kau terluka

Dan memang selalu
Aku bersalah
Selalu saja mengabaikan mu
Meninggalkan mu
Dan tetapi itulah aku sedari
Segala perit yang kau lalui
Kerna diriku yang terus hanyut

Maafkanlah ku tak bisa hidup tanpa kamu
Bagaimana ku nanti
Bila tiada mengganti
Yang ku ada hanya kamu saja

Bagaimana ku nanti
Bila kau tak di sisi
Yang ku ada hanya kamu saja

huu... ini satu lagi lagu yang dorg ingatkan dapat title juara lagu,,,
sebenarnya, aku suka jugak lagu ni... pendek kata, sume lagu yang berentap malam 2 hebat2 belaka. sampaikan juri2 yang arif lagi bijaksana pun tak tau nak pilih mane satu untuk dinobatkan sebagai terbaik dari kalangan yang baik... korang sendiri tahu bahawa juri2 yang mengadili lagu tersebut adalah berpengalaman dan professional dalam bidang masing2,,

masih x cukupkah program seperti anugerah bintang popular berita harian (ABPBH), akademi fantasia, one in a million, dan apa2 lagi rancangan yang juri nye bukan terdiri dari orang2
professional,iaitu dalam erti kata lain program yang pemenangnye ditentukan oleh juri2 yang tak professional (penonton menerusi undian SMS)?? biarlah mereka yang arif menentukan sape yg layak menjadi juara,,,

belajar lah menerima hakikat.. xde untungnye lau asyik nak pertikaikan keputusan juri,, sebab dorg (si pengutuk2 bertauliah) pon bukan nye pndai nak menggubah lagu.. yg dorg tahu, nk kutuk itu kutuk ini. pass is pass oke,,, bdw, tahniah untuk ana raffali, black & MUH, hafiz dan faizal tahir,,, bagi yg x menang, cuba lagi thn hadapan ye... buatlah karya yang bagus2 ye...

nampaknye setakat ini sahaja yang aku mampu bebelkan,, sorry la bg sape2 yang x setuju dgn pendapat aku.. lain org lain pendapat.. x gitu? yg penting, tingkatkan prestasi, kurangkan kontroversi,,, hua3....~! oke,.. sekian, wassalam

1 comment:

Qaseh dalia adelia said...

harap mampu memahami entry itu dengan sebai nya :) followed

Related Posts with Thumbnails